Over ons

Bij NLP Vivante start je in groepsvorm aan de opleiding. waarbij je in samenwerking met nieuwe cursisten maar ook oud deelnemers die inmiddels tot begeleider zijn aangesteld, de theorie en praktijk doormaakt. Maak kennis met de begeleiders en trainers op onze info avonden of lees hun verhaal via de informatieknop.

Trainers

Marnix van Oyen

Internationaal Gecertificeerd NLP Trainer (hoofdtrainer NLP Vivante)

Een groot deel van mijn mensenkennis en -ervaring heb ik opgedaan binnen de ziekenhuiswereld, Daar heb ik een mooi pad mogen lopen in diverse werkgebieden en hiërarchische lagen. (verpleegkundige – manager zorgeenheid – adviseur beleid en kwaliteit etc.) Vele uitdagingen kwamen op mijn pad, en die ben ik aangegaan. Met dankbaarheid kijk ik terug op de kansen die ik kreeg en benut heb. Dit gun ik iedereen: werkzaam zijn in een rol welke steeds weer energie en voldoening geeft. Daarnaast ben ik heel lang actief geweest in het lokaal bestuur. Als gemeenteraadslid kon ik mij inzetten voor o.a. plaatselijke problematiek en ik kon ‘overal wat van vinden’: van een losse stoeptegel tot de meerjarenbegroting. Daar kwam ik er achter dat ik goed was in debatteren…maar dat communiceren veel meer is dan dat en dat ik nog heel wat te leren had. Via mijn partner kwam ik in aanraking met NLP. Er ging een wereld voor mij open. Ik kreeg een gereedschapskist, beter gezegd een schatkist vol met methodieken en inzichten die mij sindsdien voortdurend helpen te kunnen wat ik graag wil kunnen, te zijn te wie ik graag wil zijn. En ook hier vond ik een uitdaging: ‘dit wil ik doorgeven aan zoveel mogelijk anderen’… en zo ben ik al jaren actief als NLP-trainer. Ik heb het geluk gehad NLP opgeleid te zijn door de gerenommeerde Paul Liekens, het NLP-icoon van de lage landen. Ik ben opgeleid tot internationaal gecertificeerde NLP trainer, door de NLP Master Trainers Paul Flier en Angélique de Graaff (CORE NLP, Harvest Collective Intelligence).
Naast het NLP-trainen begeleid ik cliënten als NLP-coach, Body & Mind Language-coach en EMT-therapeut in mijn eigen praktijk.

Rose-Marij Borremans

Internationaal Gecertificeerd NLP Trainer (Co-trainer)
NLP wat kun je ermee?

Mijn naam is Rose-Marij Borremans, moeder van 4 kinderen en eigenaar en oprichter van ZEPXL.
Een jonge zorgorganisatie die begeleiding en ondersteuning aanbiedt aan jongeren vanaf 18 jaar die tussen wal en schip zijn geraakt.
Deze jongeren hebben vaak behoefte aan structuur en regelmaat, motivatie en een arm om de schouder.
De jongeren kunnen gebruik maken van begeleiding aan huis, of wonen in een van onze gezellige woningen en dagbesteding/re-integratie. Zo kunnen ze op een laagdrempelige wijze weer vol zelfvertrouwen deelnemen aan de maatschappij.
De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat communicatie een heel belangrijk onderdeel is van onze begeleiding. Ook richting personeel is goede communicatie onontbeerlijk om de juiste resultaten te bereiken.
Bij snel groeiende organisaties, zoals die van mij, laat dit soms te wensen over. Dat maakte dat ik op zoek ben gegaan naar een trainingsvorm die niet alleen voor de cliënt wat oplevert maar ook voor diegene die de begeleiding elke dag levert.
Zo ben ik in aanraking gekomen met NLP, deze training heeft enorm bijgedragen aan de ontwikkeling van mijn bedrijf. Deels doordat personeel zich beter kon ontwikkelen, maar ook doordat de cliënten op hun eigen wijze werden benaderd en zich hierdoor “gehoord” voelen. Dat maakt dat hun ontwikkeling sneller gaat en zijzelf sterker worden gedurende hun traject van begeleiding.
Voor personeel betekent het dat ze zich meer bewust zijn van wie ze zelf zijn, waar ze zelf staan en wat ze doen, zodat de communicatie onderling veel soepeler verloopt, en dat komt de werksfeer ten goede.
Voor mijzelf is het volgen van NLP een ware transitie geweest, zowel richting mijn gezin als binnen mijn bedrijf.
Het was geweldig om te ontdekken wie ik werkelijk ben, dat ik veel meer kan dan ik dacht en dat ik zoveel beter begrijp waarom ik bepaald gedrag vertoonde of situaties niet begreep.
Heerlijk ook dat ik nu samen met Mark Graveleyn andere mensen de mogelijkheid kan bieden om dit te gaan ontdekken en te ervaren dat deze training je leven op alle vlakken verrijkt.
Het is het mooiste cadeau aan jezelf.

Tot snel!
Vriendelijke groet, Rose-Marij Borremans

Begeleiders

Mark Graveleyn

Mijn naam is Mark Graveleyn
Vanaf mijn 20e jaar ben ik werkzaam in de hulpverlening, een passie waar ik mij zelf flink heb leren kennen.
Ik ben mijn arbeidzame leven gestart in de daklozenopvang en via een rondweg van gevangenisbewaarder tbs, gegroeid tot directeur van Prospects @ work waar ik mensen met diverse problematiek begeleid in hun leven.
In de jaren heb ik veel mogen leren hoe ik met mensen kan werken en de begeleiding opstart. Skills die ik niet alleen in m’n werk maar ook in m’n hele omgeving gebruik.
Ik heb in de jaren vanuit een drive om te leren diverse opleidingen gevolgd. Van sociaal pedagogisch medewerker naar HBO sociale studies, tot mediator en social worker. Dus ik heb een stevige theoretische achtergrond, echter de vele praktijkervaringen zijn voor mij de grootste leerschool geweest.
De diverse doelgroepen waar ik mee heb gewerkt zijn erg breed. Ik heb in het dagelijks leven een verscheidenheid aan mensen leren kennen zoals in het fractiewerk in de lokale politiek en het starten van een eigen bedrijf. Zo heb ik een mooie bagage op weten te bouwen.
Ik zie hoe mensen in het leven staan, idealen hebben, drang tot groeien hebben, zekerheden niet los willen laten, onzekerheden zoeken door te experimenteren, hun macht kennis of kunde delen en de drive tot verbinden c.q. verbroederen hebben.
Ik heb deze lessen altijd kunnen delen met mijn partner waar ik sinds mijn 16e mee samen ben. Inmiddels zijn we een gelukkig gezin met 2 kinderen. Om je partner en gezin te laten groeien heb ik ervaren dat je ook leert door vallen en opstaan.
In 2013 ben ik na een lange weg van theoretisch en praktisch leren in contact gekomen met NLP, een verademing welke ik ieder mens op deze wereld gun.
• Een methodiek die alles op zijn plaats brengt.
• Een methodiek die ik als hulpverlener gebruik om in contact te komen (Rapport).
• Een methodiek waarin ik respect op kan brengen en houden voor mensen waarmee ik in een conflictsituatie zit (model van de wereld van de ander).
• Een methodiek die ik als directeur van een bedrijf heb kunnen gebruiken om te groeien naar de doelen (outcome) die ik had en heb.
• Een methodiek waardoor ik heb leren onderhandelen met mensen om naar een gezamenlijk doel te gaan.
• Een methodiek die mijn relatie sterker heeft gemaakt door te bewegen in elkaars proces (IG, IP EG).
• Een methodiek die mij dagelijks helpt om als vader mijn kinderen te ondersteunen (Metaforen).
• Een methodiek die mijn verleden met trauma’s heeft herschreven zodat ik weer verder kan (EMT, Trauma fobia).
• Een methodiek waar ik mijzelf op een hoger niveau heb kunnen tillen zodat ik mijn doelen kon en kan behalen.
• Na alle cursussen en opleiding die ik heb mogen doen in mijn leven is dit de sleutel tot succes.
Met dank kijk ik dan ook terug naar NLP opleiding die ik gevolgd heb.
Toch miste ik iets, een stukje perfectie in mij is gaan werken, ik wilde de NLP methodiek zuiverder krijgen voor de mensen in de rol van hulpverlener / dienstverlener, manager, ouder, eigenaar van een bedrijf of organisatie, coach, of gewoon een mens die wil groeien.
We zijn aan de slag gegaan om dit te verwezenlijken: collega ondernemer Rose Marij van ZEPXL en ik hebben een team samen weten te stellen dat kennis, ervaring, betrokkenheid, en stabiliteit heeft.
En zo is het al najaar 2018 is NLP Vivante geboren.
De NLP opleiding waarmee u verder kunt in uw ontwikkeling.

Sjoerd Zwart

Mijn naam is Sjoerd Zwart en ik ben 12,5 jaar getrouwd met Helga. Samen hebben we hebben we 2 kinderen. Ik ben geboren in Feanwalden (Friesland) en in 1995 ben ik gaan werken voor Philips in Eindhoven. Ik sinds die tijd woon ik in al tevredenheid in Eindhoven, waar ik werkzaam ben voor VDL ETG T&D. Als software architect ben ik betrokken bij het ontwikkelen van productie machines voor de semiconductor industrie.
Ik ben in 2016 in aanraking gekomen met NLP. Destijds ging het niet goed met mij, omdat ik een de functie die ik toen had paste toen niet bij mij. Hierdoor had ik veel last van stress. Ik heb tot besloten om een persoonlijk ontwikkelingstraject op te starten. Via via ben ik in aanraking gekomen met NLP en ben begonnen met de NLP Practitioner opleiding. Omdat voor mij de NLP opleiding nog niet als afgerond voelde, ben ik 2017 begonnen met de NLP Master Practitioner opleiding
NLP geeft mij zeer bruikbare tools om alle daagse situaties te analyseren, relativeren en op te lossen. De NLP toolset die ik heb aangeleerd, gebruik ik zowel in mijn prive leven als in mijn werk. Doordat ik beter weet wie ik ben en wat mijn capaciteiten en valkuilen zijn kan ik beter met lastig situaties voor mij zelf en een ander omgaan. En daardoor gebruik ik dus NLP op mezelf, mijn vrouw, mijn kinderen, vrienden, kennissen en de collega’s op mijn werk. Dankzij de NLP heb ik weer plezier in mijn leven en kan ik de doelen bereiken die ik eerst niet kon bereiken.

Ronald Niemeijer

Mijn naam is Ronald Niemeijer. Na een werkzaam leven in Human Resources Management bij internationale bedrijven, hebben mijn vrouw Ellen en ik in april 2020 een hotel in Duitsland gekocht. Hiermee ging een droom in vervulling. Maar om tot die droom te komen had ik veel belemmerende overtuigingen: ben ik hier niet te oud voor, kan ik wel een eigen bedrijf met 20+ personeelsleden aansturen, kan ik die verantwoordelijkheid wel dragen en ben ik in staat om mijn visie uit te dragen in een andere cultuur? In de tijd dat wij bezig waren met de voorbereiding van de overname overleed in 2017 mijn zus. Hoe ga je tegelijkertijd om met dit het verlies? En hoe ga je om met een hotelovername precies in Corona Lockdown.

In 2015 ben ik via Lucia van Oyen in contact gekomen met NLP. Met de inzichten die ik tijdens de coaching door Lucia heb mogen krijgen, werd mij duidelijk dat ik in mijn werk een rol speelde, maar niet mijzelf was. In deze tijd kreeg ik (natuurlijk) ook mijn burn-out. De inzichten die ik kreeg tijdens de coaching door Lucia, deden mij na afronding van haar coaching, besluiten dat ik deze kennis verder wilde toepassen in mijn leven én wilde overdragen aan anderen. Ik heb daarop in 2016 besloten de opleiding NLP Practitioner en in 2017 de NLP Master Practitioner te gaan volgen. Zonder twijfel durf ik nu te zeggen dat deze kennis en inzichten mij geholpen hebben het verlies van mijn zus te verwerken, een plaats te geven en na mijn burn-out mijn leven anders in te richten. Ook heeft NLP mij geholpen mijn persoonlijke doelstellingen (ons hotel) te realiseren en mijn visie op de mens, kwaliteit van leven en samenwerken om te zetten. NLP heeft mij geleerd te communiceren met mijn onderbewustzijn. Mijn belemmerende overtuigen heb ik weten om te zetten in kracht en sterkten.
Vandaag worden wij door onze medewerkers gezien als beste werkgever om voor te werken, vul ik mijn leven in, zoals in dat wil en ben ik trots op de manier waarop wij de tegenslagen van de afgelopen jaren weten om te zetten in nieuwe kansen. Omdenken, herkaderen, communicatie met mijzelf en met mijn medewerkers. Luisteren en in rapport zijn met mijn business partners (gasten, banken, leveranciers, etc.). NLP heeft mijn leven verandert, bereik ik mijn doelen én heeft tegelijkertijd mijn leven verrijkt.

Franca Schuller

Mijn naam is Franca Schuller Flipsen.

Ik woon in Made, samen met Senta, een zwarte labrador. Ik heb twee bonuskleindochters van 18- en 16 jaar waar ik super tros op ben, een bonuszoon en ‘n lieve schoondochter.

Sinds februari dit jaar ben ik weduwe.
Mijn man overleed aan de gevolgen van parkinsonisme, een heel vervelende slopende ziekte, waarbij hij veel hulp nodig had. Hulp die ik hem voor het grootste deel heb kunnen geven.

Dan kom ik gelijk bij het thema; wat heeft NLP mij gebracht.
De tools die door NLP zijn aangereikt, hebben mij de kracht gegeven om bij mezelf te blijven.
Doordat ik geleerd heb met bijvoorbeeld boosheid, machteloosheid, ongeduldigheid en verdriet om te gaan.

Ook in lastige gesprekken, waar wrijving of onenigheid in het spel is, heb ik geleerd om de juiste woorden te gebruiken. Door de juiste woorden te gebruiken en de ander zich begrepen gaat voelen, is mijn ervaring dat er heel veel misverstanden voorkomen of uit de weg geruimd kunnen worden.
Deze tool zet ik ook in bij mijn taak als mentor van een neef, hij heeft autisme en complexe psychiatrische uitdagingen. Als ik hem zie en met hem bijbabbel voelt hij zich begrepen, wat heel veel voldoening brengt voor beide partijen.

Niet te vergeten doelen stellen, door bewust de stappen te maken om op een gesteld doel af te gaan, maakt het bereiken van een doel voor mij stukken makkelijker. Obstakels en hulpbronnen komen al in beeld in aanloop naar het doel, waardoor er een hoop narigheid voorkomen kan worden.

Kortom mijn NLP-toolbox is gevuld met gereedschap dat ik inzet bij contacten en bewustwording van mijn eigen gedrag en de ander.

Ik voel me happy dat NLP op mijn pad is gekomen en had dit voor geen goud willen missen.

Franca, juni 2022

Cissy Dekker-Klaassen

Mijn naam is Cissy Dekker-Klaassen,

In 2005 ben ik getrouwd en sinds 2006 ben ik moeder van een prachtige dochter.

Na de HAVO ben ik de HBO-verpleegkunde gaan doen en heb ik tijdens mijn diverse stages de verschillende kanten van het verpleegkundig vak mogen ervaren.
Na mijn afstuderen ben ik gaan werken op de forensische psychiatrische afdeling (FPA) die in oprichting was en waar cliënten werden opgenomen met een justitiële maatregel vanwege het plegen van een strafbaar feit vanuit hun psychiatrische stoornis. Ik heb daar 6 jaar gewerkt op een gesloten afdeling en daarna ben ik de SPV gaan doen en heb ik 10 jaar als SPV-er binnen de forensische polikliniek gewerkt en in het veiligheidshuis.
Het behandelen van cliënten met forse complexe stoornissen en bijbehorend gestoord gedrag hebben me veel (persoonlijke) kennis, kunde en ervaring gebracht maar het heeft me ook wel het nodige gekost op mentaal gebied. In die jaren had ik een basishouding ontwikkeld van ‘altijd alert zijn op mogelijk gevaar’ en die gespannen basishouding nam ik mee toen ik in 2016 bij ZEP XL ging werken.

Binnen ZEP XL ben ik in aanraking gekomen met NLP en heb ik de mogelijkheid gekregen om de Practitioner en de Master te kunnen behalen, waar ik veel aan heb gehad in zowel mijn professionele ontwikkeling als mijn persoonlijke groei. Binnen de NLP wordt onder andere gebruik gemaakt van vooronderstellingen die als uitgangspunten van de NLP fungeren. Een van de vooronderstellingen die me veel heeft gebracht en nog steeds doet is: “als je doet wat je altijd doet zul je krijgen wat je altijd kreeg”. Dus als je een probleem of situatie steeds op dezelfde manier aanpakt zal het resultaat hiervan ook steeds hetzelfde zijn. Hierdoor werd (en word ik nog steeds) uitgedaagd om zaken op een andere manier, soms buiten mijn comfortzone aan te pakken. Hierdoor heb ik bijvoorbeeld die gespannen basishouding los kunnen laten en heb ik ervaren dat juist buiten de comfortzone er veel te leren en te ontdekken valt.

Zie jij een zakelijke kans of ben je geïnteresseerd in een samenwerking, neem dan gerust contact met ons op. Als opleidingsinstituut denken wij graag mee met jouw plannen, zijn we altijd opzoek naar nieuwe kansen en is verbinding een kernwaarde. Klik op het contactformulier en we nemen contact met je op.’’